2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

0
2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 2. El Telefon Almak Güvenilir mi?

Merhaba, sevgili Help Mert takipçileri: Her insan gibi en yeni ve en iyi telefon kullanmayı isteyebiliriz. Maalesef, bazen elimizde bulunan bütçelerimiz bu isteklerimizin önüne geçebilir. Hele ki, bu zamanlarda amiral gemilerinin fiyatları hepimizi 2. el telefon almaya yönlendirebiliyor. Ancak bazı kullanıcılar, önemli konuları es geçerek 2. el telefon alabiliyorlar. Bunun sonucunda: Bozuk telefon alabiliyorlar. Bu yazımızda; 2. el telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz? 2. el telefon alırken dikkat edilmesi gereken konular nedir? sorularına cevap vereceğiz.

2. El Telefon Güvenilir Mi? 2. El Telefon Nasıl Alınır?

2. El Telefonu Ne Zaman Satın Alacaksınız? – 2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Paranızdan en iyi şekilde tasarruf etmek istiyorsanız ve en yeni telefon modelini elde etmek istiyorsanız, kullanılmış bir akıllı telefonu satın almak için en iyi zaman, bir üst modelin çıktığı zamanın hemen ardından gerçekleşir. Bir üst model almak isteyen kullanıcı bu zamanlarda telefonunu satışa çıkarır. Bunun sayesinde bizde ucuza bir amiral gemisi alabileceğiz. (S8 çıktığında, S7’nin satılması.)

Belirli telefon sürümlerinin tarihleri her yıl biraz değişirken, akıllı telefon takvimi oldukça belirgindir. Samsung, HTC ve LG gibi en iyi Android telefon üreticileri; ilkbaharda yeni amiral gemisi cihazlarını duyurdular. Ardından Apple, yeni iPhone’larını sonbaharda piyasaya sürer. Google’ın Pixel, Samsung’un Galaxy Notu ve LG’nin V serisi gibi diğer Android modelleri de genellikle yılın ilerleyen vakitlerinde tanıtılır.

Telefonda Hangi Özellikleri İstiyorsunuz? – 2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

2. El telefon almadan önce neye ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Yani; sürekli fotoğraf mı çekeceksiniz? Telefonda sürekli sosyal medyada mı takılacaksınız? Telefondan oyun oynamak mı istiyorsunuz? Kendiniz bu sorulara cevap verdikten sonra araştırmalarınıza devam edebilirsiniz.

Aradığınız minimum özelliklere ve kullanmak istediğiniz Android veya İos sürümüne karar vererek başlayın. Ayrıca, ekran boyutunun ihtiyaçlarınızı karşılayacağını ve ne kadar harcama yapabileceğinizi düşünün.

2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
2. El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Telefonu Nereden Satın Alacaksınız? – 2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Telefonu nereden satın alacaksınız? sorusu ile telefonun garantisi var mı? sorusu son zamanlarda aynı anlama gelmeye başladı. Bu nedeni ise: Telefonda bir sıkıntı çıktığında eğer garantisi yoksa satın aldığınız adamın yanına gideceksiniz. Yada garantinin karşılayamayacağı bir hata çıktıysa yine satın aldığınız kişiye gideceksiniz.

Bizim size önerimiz telefonu deneyerek alın. Sahibinden sitesinden de satın alabilirsiniz ancak satan kişi ile veya firma ile konuşup size bir garanti verdiği vakit alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. Son zamanlarda 2. el telefon satış facebook gruplarından da alışveriş yapanlar çoğaldı. Bu gruplardan da güvence sağlayabilirseniz alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Satıcıyla Buluşmak ve Telefonu İncelemek – 2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Satıcıyla şahsen tanışmak; fotoğraflara güvenmek yerine, satın almadan önce telefona bakma şansı veren harika bir seçenektir. Buluşma saatini ayarlamadan önce, aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler şunlardır:

Buluşmadan önce; satıcıya, cihazı test etmek istediğinizi bildirin. Satıcı isteğinizle aynı fikirde değilse, o satıcıdan vazgeçin ve diğer satıcılara bakın. Eğer kabul ettiyse: Issız bir sokağa karşı kamuya açık bir yerde buluşun. Ayrıca, hem güvenlik nedenleriyle hem de telefonu görmeyi kolaylaştırdığı için gün içerisinde olmalıdır.

2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
2. El Telefon Güvenilir mi? 2. El Telefon Alınır mı?

Satın Alacağınız Telefonu İncelemek – 2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İlk bakışta, bu bölüm yalnızca bir cihaz satın alan kişiler için geçerli gibi görünebilir. Ancak, ileride telefon alma durumunuz olursa bu bölüm sorunları erkenden tespit etmenize yardımcı olacak, böylece kullanılmış bir telefonu satın alırken anlaşmadan uzaklaşabilir ya da zaten satın almış olursanız paranızı geri alma sürecine başlayabilirsiniz.

Denetim için yanınızda getirilecek şeyler:

  1. Şarj soketini kontrol etmek için; bir powerbank, şarj aleti veya telefonu şarj edebileceğiniz bir bilgisayar
  2. Telefon destekliyorsa bir microSD kart
  3. Kulaklık soketini denemek için bir adet kulaklık
  4. Test ettiğiniz telefonla uyumlu aktif bir SIM kart
  5. Telefonu açmadan önce, görsel bir inceleme yapın. Çizilmiş olup olmadığını kontrol ederek ekranla başlayın. Telefonun fiziksel tuşları varsa, bunların iyi durumda olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca ön kamera ve arka kameranın herhangi bir şekilde hasar görmüş olup olmadığını kontrol edin.

Ardından, yanlara doğru hareket edin ve çizikleri ve ezikleri kontrol edin; dokunmatiği test etmek için telefonu biraz kullanın. Son olarak, görünür bir hasar olup olmadığını görmek için dikkatlice telefonu inceleyin.

Her şey bu noktaya kadar iyi görünüyorsa: Pili ve diğer bileşenleri kontrol edin. Pilin orijinal olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun – bu fiyat görüşmesi söz konusu olduğunda gerçek bir fark yaratabilir.

Artık SIM ve microSD kartlarını yerleştirip test etmenin zamanı geldi. Bir arama yaparak, bir metin yollayarak ve internete bağlayarak test edin. Cihazın microSD kartı tanıyıp tanımadığını ve dosyalarınıza erişip erişmediğinizi kontrol ettiğinizden emin olun.

Bu sırada, tüm bağlantı noktalarını kontrol edin. Cihazınıza bir kulaklık jakı takılıysa, kulaklığınızı takın ve sesi bir şarkı veya bir YouTube videosuyla test edin. Ayrıca şarj olup olmadığını görmek için el cihazını bir güç kaynağına taktığınızdan emin olun.

Satıcı ile Anlaşmak ve 2. El Telefon Satın Almak – 2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Görüşmeye başlamadan önce, telefon için ödemek istediğiniz maksimum tutarı bilmeniz gerekir. Satıcıya verdiğiniz ilk teklif, her zaman ödemek istediğiniz tutardan daha düşük olmalıdır. Anlaşmayı hemen kapatamazsanız, hem nihai fiyat üzerinde hemfikir oluncaya kadar teklifinizi aşamalı olarak artırmaya başlayın.

Ancak bütçenize ulaştığınızda, bundan daha fazla ödeme yapmayacağınızı açıkça belirtin. Satıcı daha fazla para istiyorsa, anlaşmadan uzaklaşın ve farklı bir tane bulun. Satışta çok kullanılan akıllı telefonlar var, bu yüzden bir alternatif bulma konusunda bir sorun yaşamamalısınız.

Görüşme yaparken cihazda bulunan darbelere ve çürüklere dikkat edin. Fiyat için görüşme yaparken, cihazın verebileceği darbelere ve çürüklere dikkat edin. Küçük çizikler muhtemelen fiyatlandırmayı etkilemez, ancak daha büyük olanlar – özellikle de ekrandalarsa – daha büyük müzakere noktalarıdır.

2. El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Abone Olmak için Tıklayınız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here