Merhaba, sevgili Help Mert takipçileri: Akıllı telefonunuzu tuvalet, lavabo veya havuza düşürebilirsiniz. Telefonunuz suya düştüğünde panik yapmayın! Hızlı hareket ederseniz yani panik yaparsanız, akıllı telefonunuzun daha fazla hazar görmesine neden olabilirsiniz. Cep Telefonu Suya Düşerse Ne Yapılmalı? yazısında, suya düşmüş bir telefonu nasıl kurtarabileceğinizi (veya en azından denemeyi) göstereceğiz.
Her şeyden önce; telefonu, sudan mümkün olduğunca çabuk çıkarın. Orada daha uzun süre kalırsa, telefonunuzun çatlaklarına ve açıklıklarına daha fazla su veya sıvı sızacaktır.
Telefon Suya Düştüğünde Yapılması Gerekenler
Telefonunuzu Hemen Kapatın
Telefonunuz suya düştüyse ve hala açıksa, olabildiğince hızlı bir şekilde kapatın. Telefonunuzu ıslak iken açık tutmak, telefonu berbat etmek için iyi bir yoldur. Telefonu kapatmak, kısa devrelerin telefonun iç kısımlarına zarar vermesini önleyecektir.
Telefonunuzu Parçalayın!
Telefonu kapattıktan sonra, telefondan mümkün olan her şeyi çıkarın. Telefonunuzda çıkarılabilir bir pil veya çıkarılabilir microSD kart varsa çıkarın. Benzer şekilde, telefonunuzda bir çeşit bağlantı noktası kapağı varsa veya çıkarılabilir bir arka panel varsa, telefonun içine giren sıvının daha çabuk şekilde çıkması için telefonunuzu parçalarına ayırın. Bunları kuru bir bezle kolayca temizleyebilirsiniz, böylece bu nesneler üzerinde su kalmaz.
Telefonunuzda Sıvı Girecek Küçük Yerlerin Islaklığını Alın
Kulaklık jakında, şarj yuvasında veya fiziksel düğmelerin altında bulunan sulardan kurtulmak için kulak çöpü kullanın. Bundan sonra, dış kısımda bulunan suyu temizlemek için telefonu kuru bir bez ile iyice silin.
Telefonunuzu Silikajel’de veya Pirinçte Bekletin
Bu en yaygın kullanılan ve bilinen tekniklerden biridir. Hava geçirmez bir kap veya kilitli torba alın ve pişmemiş pirinçle doldurun. Telefonunuzu pirinç içine yerleştirin, kilitli torbayı / kabı sıkıca kapatın ve kuru bir yerde saklayın. Silika jel paketlerini de deneyebilirsiniz.
Bekleyin!
Telefonu en az 1 gün pirinçte bırakın. İdeal olarak, çalışmaya başlayıp başlamadığını kontrol etmek için telefonu çıkarmaya çalışmayın. 1 Gün geçtikten sonra telefonu açmayın! Telefonunuzu şarja takın. Şarjın %100 şekilde dolmasını bekleyin. Telefonun şarjı %100 olduktan sonra açın.
Telefon Hala Çalışmıyorsa:
Anlattığımız yöntemler sayesinde telefonunuz %100 çalışacak diyemeyiz. Telefonunuzun çalışma şansı %50’dir. Pirinç yöntemini denedikten sonra bile çalışmazsa, yetkili bir servis merkezine götürün.
Cep Telefonu Suya Düşerse Ne Yapılmalı?