Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Genel

Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Merhaba, sevgili Help Mert takipçileri: Hangi hosting sağlayıcısına güvenmeliyim? Geliştiriciler, blogcular, küçük işletme sahipleri ve diğerleri için bir hosting seçimi çok önemlidir. Bir hostingin iyi olup olmadığına nasıl karar veririz? Bant genişliği ve disk depolama özellikleri bugünlerde hala önemli mi? Hangi tür barındırma hizmeti kullanılmalı? Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Hosting Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim? Bu soruların cevaplarını bu rehberde bulabilirsiniz.

Web Hosting Seçimi Nasıl Yapılır? – Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu rehberi okuyorsanız, muhtemelen kişisel web siteniz veya blog siteniz var. Web sitesi oluşturmak genellikle; siteyi barındırma konusunda endişelenmekten daha eğlenceli olsa da, web hosting seçmek, hemen vermeniz gereken bir karar değildir. Bu rehberde: Web Hosting Seçimi Nasıl Yapılır? sorusuna cevap vereceğiz.

Web Hosting Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Bir Web Hosting Nasıl Seçilmeli?

Web Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Bir Web Hosting Nasıl Seçilmeli?

Hosting Alırken Neye İhtiyacınızın Olduğunu Bilin

İhtiyacınız olanı bilmeden doğru web sunucusunu asla alamazsınız. Bu yüzden daha fazla ilerlemeden önce – her şeyi bir kenara koyun (okuduğunuz bu rehber dahil) ve gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu düşünün.

  • Ne tür bir site kuruyorsunuz?
  • Ortak bir şey mi istiyorsunuz (belki bir WordPress blogu)?
  • Belirli bir komut dosyası için desteğe ihtiyacınız var mı (ör. PHP)?
  • Web sitenizin özel yazılıma ihtiyacı var mı?
  • Web trafiğinizin hacmi ne kadar büyük?

Bunlar kendiniz için cevaplamanız gereken bazı temel sorular.

Eğer tamamen yeni iseniz…

Yeni başlayanlar için, her zaman paylaşımlı küçük bir hosting sağlayıcısı yeterlidir.

Paylaşımlı hosting; çoğu yeni site için ucuz, bakımı kolay ve yeterlidir. Ayrıca, veritabanı bakımı ve sunucu güvenliği gibi diğer sunucu tarafı görevleri hakkında endişelenmenize gerek kalmadan sitenizi oluşturmaya ve odaklanmanıza da olanak tanır.

Unutmayın, sitenizin büyüdüğünü fark ederseniz veya bir e-ticaret sitesi kuracaksanız sitenizi sanal sunucuya kurmanızı tavsiye ederiz.

Çalışma Zamanı – UpTime Değerleri

Web Hosting sağlayıcısı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de: 7/24 Çalışan Web Hosting. Sonuçta ziyaretçilerin saat kaçta siteye geleceğini bilmiyorsunuz veya global bir siteniz varsa farklı saat dilimlerinden ziyaretçiler gelebilir. Ziyaretçi, sitenize ulaşamassa bu büyük bir sorun olacaktır. Hem sunucular için hem de ağ bağlantıları açısından kararlı bir web hosting sistemine ihtiyacınız var. Paylaşımlı Web Hosting paketlerinde %99,95 süreklilik kabul edilebilir ancak %99’un altında bir şey kabul edilemez. Premium web hosting paketleri genellikle %99.99 veya daha iyi çalışma süreleriyle övünür.

Birden Çok Alan Adı (Addon Domain)

Birden fazla alan adına yani domain’e sahipseniz bu hizmet sizin için çok önemli olabilir.

Bu alan adlarını barındırmak için fazladan hosting almamız lazım olabilir ancak bu hizmet ile bir hosting hesabınızda birden fazla alan adını yönetebilirsiniz. Bu nedenle, birden fazla alan adı eklemeye izin veren bir web hosting paketi almak önemlidir.

Faydalı İpucu: Addon Domain Nedir? Web hosting içerisinde barındırabileceğiniz farklı bir alan adı ile ayrılmış web sitesi. Park Edilmiş Domain Nedir? Alan adı veya e-posta barındırma için “park” alanınız.

Addon Domain Nedir?

Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Addon Domain Nedir?

Hosting Sınırlamaları – Web Hosting Paket Sınırlamaları

Sınırsız Hosting: Sınırsız disk depolama, veri aktarımı (bant genişliği) ve yüksek addon alan adı kapasitesi ile gelen web hosting paketleridir.

Hosting satın alacağınız firma sizlere şu sözleri söylemez: Çok fazla işlemci gücü kullanıyorsanız (evet, sınırsız hosting sınırlıdır!) veya kuralları ihlal ederseniz, hosting şirketi hesabınızı askıya alacaktır.

Bu yüzden bir web barındırıcısına kaydolmadan önce kuralları okumanız önemlidir.

Paylaşımlı Web Hosting adından da anlaşıldığı gibi paylaşımlı olduğu için bir sunucuda birden fazla web sitesi barındırılır. Bundan dolayı; cpu limitini aştığınızda (sade bir dilde: hosting’e çok yüklendiğinizde), hesabınızın kaynakların aşırı kullanımı için askıya alınabileceği size bildirilir.

Ayrıca; hemen hemen tüm web hosting şirketleri, kişilerin yasa dışı dosya veya hizmetlerinde barındırılmasına tahammül etmeyeceği de kesindir. Dolayısıyla, kullanıcıların korsan dosyaları indirmesine izin veren bir web sitesi çalıştırmayı planlıyorsanız korsana izin veren bir hosting sağlayıcısı ile anlaşın.

Hesap sınırlarınızı bilmek için iki sorunun cevabını bilmeniz gerekli:

  • Web Hosting sağlayıcınız ne kadar cömert (ya da cimri)?
  • Hosting şirketiniz ne kadar güvenilir? – Hosting şirketinizden çıkan kelimelere güvenebiliyor musunuz? Dürüst hosting şirketleri normalde hesap sınırlamaları ve hizmet şartlarına ilişkin çok açık kurallara sahiptir.

E-Posta Barındırma Hizmeti – Web Hosting E-Posta Barındırma Özelliği

E-posta hesaplarını web sitenizle birlikte barındırmak isterseniz, web hosting paketi almadan önce paket içeriğinde e-posta özelliğini kontrol ediniz. Çoğu hosting şirketi kendi e-postanızı ([email protected] gibi bir şey) barındırabilme özelliğine sahiptir.

Site Yedekleme

Sunucuların çökmesi, ekipman arızaları, bunlar olabilir durumlardır. Siteniz de bu faktörlere karşı savunmasız olacaktır veya belki bir hacker WordPress blogunuza girmiş ve index.php dosyanızı değiştirmiş olabilir. Belki de tüm veritabanınız silindi.

Eğer web hosting sağlayıcınız düzenli olarak site yedekleri yapıyorsa, bu olayların ne zaman gerçekleşeceği konusunda endişelenecek bir şey yoktur.

Yedeklemelerde, hosting sağlayıcınıza sormanız gereken birkaç önemli soru:

  • Web sunucunuz düzenli olarak tam yedekleme sağlıyor mu?
  • Site yedekleme kontrol paneli üzerinden manuel olarak yapılabilir mi?
  • Sitenizin otomatik yedeklerini cron işleri veya diğer programlar aracılığıyla kolayca oluşturabilir misiniz?
  • Yedek dosyalarınızı kolayca geri yükleyebilir misiniz?

Kolay Kullanımlı Hosting Kontrol Paneli

Geniş işlevlere sahip, kullanıcı dostu bir kontrol paneli, hosting hesabınızın beyni olduğu için çok önemlidir.

Kullanıcı dostu olduğu ve gerekli tüm işlevlerle birlikte geldiği sürece, cPanel veya Plesk veya hatta üçüncü taraf bir kontrol paneli fark etmez. Yeterli bir kontrol paneli olmadan, barındırma teknisyeni destek ekibinin merhametine bırakılacaksınız – tek ihtiyacınız olan bazı temel hizmetler olsa bile.

Bizim size önerimiz: Eğer bütçe konusunda sorununuz yok ise cPanel kullanmanızdır.

Hosting Kontrol Paneli Önerisi

Web Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Web Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

Canlı Sohbet veya Telefon Desteği

Bu destek ile bence bir hosting sağlayıcısında olması gereken en önemli özellik. Nedeni ise: Siz bu sağlayıcının hostinglerinde kendi web sitenizi barındıracaksınız. Herhangi bir sorun olduğunda ticket oluşturmak yerine canlı sohbetten veya telefon ile arayarak sorununuzu bildirmeniz gerekli.

Tavsiye Ettiğim Hosting Firması

Hem hosting hem sunucu firması olarak
TurHost’u tavsiye ediyorum. Gelişmiş hosting ve sunucu seçenekleri ile her bütçeye uygun paketler sunuyorlar. Destek taleplerine hızlı dönüş yapmaları ile yaşadığınız problemi hızlıca çözebiliyorsunuz. Acil durumlarda Telefon desteği ile anlık olarak çözüm sağlanabilmektedir. Hosting ve sunucu haricinde datacenter hizmetleri sunan TurHost‘un sunucularının performansı oldukça güzel. WordPress internet siteniz varsa WordPress’in şartlarına göre özel olarak optimize edilmiş WordPress Hosting paketi alarak standart hosting paketine göre performansınızı ikiye katlayabilirsiniz.

Hosting Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?


Abone Olmak için Tıklayınız

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




You May Also Like

Network

Merhaba, sevgili Help Mert takipçileri: Bu gün sizlere TiviBu Ev hizmetinizde yaşadığınız birçok soruna açıklık getirecek yöntemi TiviBu Ev Bağlantı Sorunları ve Kesinti Sorunları Çözümü...

Genel

Merhaba, sevgili Help Mert takipçileri: Bugün ağ üzerinden büyük dosyaları hızlıca nasıl aktaracağımızı İki Bilgisayar Arasında Hızlı Dosya Aktarımı yazımız ile sizlere anlatacağım. Arkadaşlar biliyorsunuz...

Genel

Merhaba, sevgili Help Mert takipçileri: Yeni bir bilgisayar aldıysanız, Windows 10 yüklemeyi planlıyorsanız veya kişisel bilgisayarınıza Windows’un herhangi bir sürümünü kurup format atmak istiyorsanız USB...

Genel

Merhaba sevgili Help Mert izleyicileri; teknoloji ilerledikçe, kullandığımız televizyonlarda birer bilgisayarlara dönüşüyorlar. Nasıl bilgisayarlardan tarayıcıyı açıp film izleyebiliyorsak artık aynı işlevi televizyondan da yapabiliyoruz....